Extinction logo

Praktische informatie

Is Extinction iets voor mij?

Deze tekst heeft als doel om mensen bewust te maken van wat voor soort spel dit is en wat je wel of niet kunt verwachten. Dit is vooral voor de mensen die het Lovecraft genre niet kennen, maar het is ook verstandig als 'veteraan' het volgende aandachtig door te lezen.

De horror van Lovecraft draait vooral om persoonlijke ervaringen en was zo krachtig omdat het gebruik maakte van de 'angst voor het onbekende'.
Deze ervaring willen wij ook gaan brengen binnen Extinction, vooral door mensen in onverwachte situaties te zetten en hun spel te laten spelen.

Daarom de volgende regels:

  1. Je moet 18 jaar of ouder zijn om mee te mogen doen aan Extinction.
  2. Vergeet het winnen.
  3. Vergeet enige vorm van hogerop komen.
  4. Als je denkt dat je het mentaal niet aankan, zie dan af van deelname.
  5. Als we ons zorgen maken over het verloop van het evenement, behouden we ons het recht voor om met potentiele deelnemers in overleg te treden. We behouden ons tevens het recht voor om mensen in een dergelijk geval deelname aan het evenement te weigeren.

Waarom?
Een belangrijk concept is dat binnen het spel een personage niet kan winnen; de wereld is gewoon zo dat dit simpelweg onmogelijk is. De kunst van het spelletje is vooral te genieten van de ervaringen die je met je personage(s) opdoet, wat ons naadloos brengt op het volgende punt.
Kansen zijn groot dat je in de loop van Extinction met je personage komt te overlijden op een gruwelijke wijze. Dit is een onderdeel van de horror die een Lovecraft-verhaal kent (en echt, de titel is niet zonder reden gekozen). We helpen je graag mee om een nieuw personage te bouwen maar het is verstandig om je erop in te stellen dat je personage het waarschijnlijk niet zal overleven, en als deze het wel overleeft dat dat in een staat van waanzin is.

Vergeet de illusie van controle. Je speelt Extinction niet voor de extra XP of de de karakterprogressie. Het kan zomaar gebeuren dat we je zullen vragen om bepaalde dingen uit te spelen of je personage aan te passen halverwege het evenement in reactie op iemand of... iets dat je personage tijdens het spel heeft gezien of ervaren. Verwacht het onverwachte.

Een laatste, heel belangrijk punt is dat Extinction zoals hierboven beschreven vooral draait om persoonlijke ervaringen en persoonlijke angst voor het onbekende. We zullen een aantal scènes op de man spelen; het is zeker niet het doel om onze deelnemers persoonlijk allemaal 'te pakken te nemen', maar we zullen wel degelijk ons best doen om het allemaal flink eng te maken op een persoonlijke wijze. Bezint eer ge begint.

Alles gezegd hebbende gaan we onze best doen om er wat moois van te maken, en omdat het een eenmalige gebeurtenis is waar mensen zich geen illusies hoeven te maken over het overleven van hun personage denken we dat het een fantastische ervaring gaat worden. Ben je er echter niet zeker van of je dit wel leuk vindt, of denk je dat het gewoon te zwaar gaat worden, wees verstandig en zie af van deelname.

Wanneer en waar

Extinction heeft plaats gevonden op 9-10-11 december 2011 in
het Buitencentrum Wilhelminaoord
Koningin Wilhelminalaan 24
8384 GH Wilhelminaoord

Voor Wie

Extinction zal een (psychologische) horror evenement worden, geïnspireerd door H.P Lovecraft, August Derleth en andere schrijvers van de zogenaamde Cthulhu-Mythos.
Of je nu een liefhebber van dit genre bent of het geheel niet kent, lees hoe dan ook even bovenstaande (omkaderde) tekst door en beslis dan pas of het verstandig is om en of je deel wilt nemen aan Extinction of niet.

Crew

Extinction wordt georganiseerd door Evolution Events in samenwerking met Martijn Ketelaars.