Extinction logo

Extinction is afgelopen

Klik ergens op de pagina om deze melding te sluiten.

Het eenmalige evenement "Extinction" werd gehouden in de winter van 2011 in het buitencentrum te Wilhelminaoord. Het verhaal was geïnspireerd door de schrijfwerken van de Amerikaanse auteurs H. P. Lovecraft en August Derleth en deze keer hebben we vooral gespeeld op de persoonlijke horror van personages.

De website en communicatie ging er vanuit dat de spelers in een jaren 20 setting zouden gaan spelen. Personages werden hierop ook gecreëerd. Echter bij het tijd-in gaan kregen de spelers via een envelop met informatie te horen dat ze allemaal zouden starten in "De Zilverpoort"; een gesticht in 2011. Ze kregen allemaal een "nieuw" personage dat raakvlakken had met hun 1927 personage. Deze vrijdagavond stond in het teken van het leven in een gesticht met verschillende therapie sessies en de nodige angstmomentjes en werd afgesloten met een algehele retrograde amnesie-sessie.

De volgende ochtend werden de spelers IC wakker in 1927 in hotel "D'n Zilvern' Sleutel" voor een opening van een archeologisch themapark in Wilhelminaoord. Hier speelden ze hun zelf gecreëerde personage.
Ze maakten in de loop van de dag steeds meer bizarre gebeurtenissen mee en het eindigde tenslotte met een ceremonie 'om de wereld te behoeden van het kwaad'. Deze liep niet zoals verwacht (het bleek eerder een ceremonie om het kwaad naar de aarde te halen) en de spelers schrokken in de avond plots weer "wakker" in het gesticht van 2011 mèt herinneringen aan een vorig leven en een verijdelde ceremonie vers in het geheugen.
De spelers konden nu verder spelen met een combinatie van hun 1927 personage en hun 2011 personage. Die zaterdagavond bleek het gesticht een dekmantel te zijn van dezelfde cult die in 1927 de kwaadaardige ceremonie had opgezet en ook in 2011 zou deze ceremonie gehouden worden. Met de spelers wederom als slachtoffers.
Dit maal waren de spelers echter voorbereid dankzij hun nieuw hervonden herinneringen en konden zij zelf de ceremonie voortijdig onderbreken. Helaas lukte het de spelers niet om alle cultisten uit de weg te ruimen voordat deze via de moderne smartphones alles hadden overgebriefd naar het hoofdkwartier van de cultus. Waardoor wederom 84 jaar later (2095) de cyclus zich herhaalde. Hiervan hebben de spelers nog een glimp opgevangen en toen was het evenement afgelopen.

Klik ergens op de pagina om deze melding te sluiten.

De wereld van Extinction

Florence Nightingale. Mijn inspiratie. Al die verhalen van de Grote Oorlog en haar boeken overtuigden me dat God ook mij had geroepen om de zieken en zwakken van de samenleving te dienen. Mijn ouders wilden wat anders voor me, maar lieten me gaan om mijn leven in dienst van God te stellen.

Maar het waren allemaal leugens.

Als er een God was liet hij niet gebeuren wat ik heb gezien in de loopgraven. We waren neutraal, en verpleegden soldaten van beide kanten. Ik zag het allemaal. Gifgas. Wonden van granaatscherven. Afgerotte voeten van maanden in die ellendige loopgraven. Jonge jongens die een dag lang langzaam stikten in hun eigen bloed.

Ik verloor mijn geloof. Daar in dat uitgebrande klooster dat als noodhospitaal diende. De nonnen waren er niet zoals wij... ze dienden iets anders. Ik... zag dingen. En ze zagen dat ik hen had gezien. Maar in plaats van al de dingen waar God, die vervloekte God, voor waarschuwde namen ze mij in zich op. Leerden mij dingen. Gaven me een nieuwe richting. Vertelden me de waarheid op fluistertoon. Mensen beschouwen zichzelf als meesters van deze wereld, terwijl we deze rotte aardkloot eerder in bruikleen hebben tot dat de Ware Meesters terug zijn.

Mijn ogen zijn geopend, en ik ben liever welwillend dienaar dan onwetend slachtvee. Je vraagt je natuurlijk af waarom ik het je vertel, maar nu is het tijd voor je om te slapen. En wanneer je je ogen opent zal alles anders zijn. Stil nou maar, het komt goed.

Echt waar.

Welkom op de website van Extinction, een winter one-shot van Evolution Events met als gastschrijver Martijn Ketelaars. Extinction heeft plaats gevonden van 9 tot 11 december 2011 in het Buitencentrum te Wilhelminaoord.

Extinction was een eenmalig evenement, wat afspeelde in de jaren 20, waarbij het verhaal geïnspireerd was door de schrijfwerken van de Amerikaanse auteurs H. P. Lovecraft en August Derleth. Ook deze keer hebben we geexperimenteerd met personagecreatie en setting, waarbij we vooral in hebben gespeeld op de persoonlijke horror van personages.

Volg de links uit het hoofdmenu om meer informatie te vinden over de betreffende onderwerpen.

Mocht je vragen hebben, neem dan gerust contact op of kijk even op het Forum